Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A ragyogó cirkon drágakőről

Bizonyára mindenki hallott már a cirkon vagy cirkónia elnevezésről ékszer körökben. Ezüst ékszerekben előszeretettel használják díszítés képen, mert csodálatosan ragyog tőle, feldobja az ékszert és lelket önt belé. Különleges fényt ad neki, és mi nők általában szeretünk mindent, ami csillog. Előnye, hogy olcsóbb, mint egy valódi briliáns csiszolású gyémánt, viszont felveszi a versenyt a tündöklésével. Tehát, nem rossz üzlet!

Éppen ezért nem árt egy-két dolgot tudni eme nemes anyagról, és főleg a könnyen összekeverhető cirkon és cirkóniáról, amelyek között van különbség!

A cirkon egy ásvány, amely legtöbbször barna színű, négyzetes, oszlopos kristályokban fordul elő. Gyémántfényű! És a vörös és sárgán átlátszó Cirkon, mint drágakő ismeretes. Az átlátszó színes féleségeit ékköveknek csiszolják, a kevésbé szépeket óraművek csapágyaira dolgozzák fel.

A cirkónia anyagában ugyan nagyon hasonló, de a cirkóniumból előállított szintetikus drágakő, amely a cirkont helyettesíti. Viszonylag alacsony ára mellett mégis a gyémántot utánzó gyönyörű megjelenése miatt szinte a legjobban elterjedt szintetikus drágakő az ékszeriparban.

Most, hogy már szakértők vagyunk cirkonium ügyben, érdemes ellátogatni Ágneszabó ékszer weboldalára és szemügyre venni az ezüst-cirkóniával ékesített ékszereit, melyek szebbnél-szebbek és minden alkalomra stílusos ajándék lehet szeretteinknek.

Az oldal tetejére